Fine Dining: Česká společnost ochutnává indonéskou kuchyni

Indonéské velvyslanectví v Praze uspořádalo dne 10. května 2017 v pražském velvyslanectví indonéskou kulinářskou akci s názvem “Indonesian Food Tour”. Akce představila dva profesionální kuchaře z Indonésie, kteří cestují po několika evropských zemích: šéfkuchařka Renatta Moeloek a šéfkuchař Maxie Millian. Praha je třetím městem po Barceloně a Bratislavě ze série návštěv, pro které si jako hlavní téma vybraly jméno “Rituály našich předků”.

Indonéská kuchyně má pro Čechy zvláštní kouzlo. Již při několika příležitostech byla indonéská kuchyně obdařena vřelým přijetím místní komunity. Tentokrát se podařilo nabídnout indonéské kuchařské umění s různými koncepty, které jsou prezentovány ve stylu fine dining nebo high-end pokrmy. Nabídka jídel zahrnovala tuňák naniura, binthe biluhuta, sate padang a martabe.

Výsledkem konceptu fine-dining je zvyšování přitažlivosti indonéské kuchyně. Hosté akce, protějšky Indonéského velvyslanectví a některá místní média, projevili velké nadšení nad prezentovanými pokrmy z degustačního menu. Obdiv návštěvníků byl ještě vice viditelný, když kuchaři představili 47 koření a přísad, které jsou typicky používány v indonéských pokrmech.

“Chuť jídla je velmi lahodná a naprosto sedí mému jazyku,” říká Hans Webber, jeden z hostů. I při jiných příležitostech návštěvníci vyjádřili pozitivní své pocity ohledně indonéské kuchyně, která je bohatá na koření, a je ve srovnání s českou kuchyní úplně jiná. Někteří další návštěvníci, kteří někdy ochutnali indonéskou kuchyni, ať už v Česku nebo v Indonésii, také říkali, že jídlo je velmi chutné a poskytuje jim zcela nový zážitek.

Jako třešničku na dortu velvyslanectví připravilo taneční představení. Tanec Telek dan Jauk a tanec Jaipongan Kembang Tanjung nádherně předvedli indonéští tanečníci a Indonésané žijící v Česku.

IFT_01

IFT_02

IFT_03

IFT_04

Similar Articles

Top